Het museum voor kids

Het museum voor kids

Het museum voor kinderen

Kinderen vinden Natuurmuseum Holterberg fantastisch.

Het museum wordt dan ook ieder jaar door duizenden kinderen bezocht. Ze kunnen hier op een speelse en onderzoekende manier allerlei dingen ontdekken over de natuur.

De dieren zijn van heel dichtbij te bewonderen, wat natuurlijk erg bijzonder is. Een levensechte wolf of een zonnende zeehond (meer voorbeelden?) maakt veel indruk.

Speurtocht
Je krijgt een gratis speurtocht mee die hen kris kras door het museum stuurt. Ben je klaar met speuren? dan heb je een beloning verdiend.

Knutselen
Het gehele jaar door staat er een grote knutseltafel in het museum waar altijd wel iets te doen is. (voorbeelden)

In de schoolvakanties zijn er bijzondere knutselactiviteiten.

Bos van Daantje Das
In dit bos kunnen kinderen speel- en doe opdrachten maken die per seizoen aangepast worden. Voor meer info zie Bos van Daantje Das.

Groote Kikkerpad
Voor de allerkleinsten is het bos uitgebreid met het Groote Kikkerpad. Hier staat spelen voorop.

Lees hier meer.

Schoolvakanties
In de schoolvakanties worden er speciale activiteiten georganiseerd voor de kinderen zoals Nature Experience tochten in het Bos van Daantje Das, poppenkastvoorstellingen, kinderrondleidingen en nog veel meer. Kijk voor actuele informatie hierover op activiteitenkalender.

Kinderfeestjes
Natuurmuseum Holterberg organiseert diverse kinderfeestjes, houten dieren knutselen, Nature Experience en nog veel meer. Dit doen wij al jaren met veel plezier, om uw kind een onvergetelijk feestje te bezorgen. Voor meer info zie kinderfeestjes.